Estonian Kringel

de Merisor in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 7686 vizualizari

 

Nu stiu daca este reteta exacta de estonian kringel, dar eu asa o am de pe blogul Sydoniei, care nu mai este activ, din pacate.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 600 gr faina
Pentru uns:
  • 100 gr unt
  • 5 linguri zahar
  • 2 lingurite scortisoara
Pentru sirop:
  • 120 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 baton de scortisoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel:

Pentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina.

Lasam maiaua astfel formata la crescut pentru 15 minute, acoperind vasul.

Intre timp topim untul pe care il vom adauga peste maiaua crescuta, impreuna cu cele doua galbenusuri.

Omogenizam compozitia si incepem sa incorporam restul de faina.

Framantam un aluat nu prea tare, ca la cozonac, apoi il acoperim si il lasam la crescut 15-20 de minute.

Pentru uns, frecam untul cu zaharul pana devine spumos, apoi adaugam scortisoara.

Cand a crescut aluatul suficient, adica atunci cand si-a dublat volumul, il impartim in patru parti.

Intindem fiecare parte de aluat pe masa de lucru, in forma dreptunghiulara si de grosimea degetului mic.

Ungem  foile cu unt si scortisoara si le rulam usor.

Cu un cutit ascutit, taiem fiecare foaie pe mijlocul lungimii, apoi impletim usor cele doua parti taiate, astfel incat partea taiata sa ramana deasupra.

La un capat vom lasa ruloul netaiat sa ne fie mai usor la impletit.

Lipim cele doua capete ale ruloului dand forma de covrig.

Asezam covrigii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25-30 de minute.

Intre timp preparam siropul, adica vom fierbe apa cu zaharul si scortisoara pentru 5-6 minute.

Cu acest sirop vom stropi covrigii dupa ce ii vom scoate din cuptor.

TIPS-URI

1

Se pot orna covrigii cu zahar, dupa ce au fost stropiti cu sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

dantes 1

07.05.2017, 06:42

Super!

Rahela Velicu 1

07.05.2017, 09:57

arata super!

Ancutsa 1

07.05.2017, 15:44

Ce buni trebuie sa fie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Estonian kringel